Massage door Agnes

Een massage; hoe gaat dat in zijn werk?
We drinken eerst een kop thee en hebben een kort gesprek over je eventuele specifieke wensen. Daarna geef ik een ontspanningsmassage van een uur. Mijn massages vinden plaats op een massagetafel, met olie, op de blote huid. Het is van het grootste belang dat je je volledig op je gemak voelt. In hoeverre je bloot wilt is aan jezelf. Hoe minder kleding, hoe gemakkelijker ik kan masseren, maar ‘je op je gemak voelen’ is het belangrijkst.

Ademen; waarom is dat belangrijk?
Tijdens de massage zal ik vragen om diep door te ademen. Je adem is de brandstof voor je lijf, ademhaling de motor. Door diep door te ademen voorzie je je lijf van extra energie, wat het diep werkende effect van mijn massage vergroot. Ademen; we doen het ons hele leven lang, maar diep doorademen zijn we niet gewend. Je vergeet het gewoon na drie of vier pogingen, daarom help ik je er, tijdens de massage, aan herinneren.

Wat zijn de massage mogelijkheden?
Je kunt naast een ontspannende lichaamsmassage ook kiezen voor een hotstonemassage of een dynamische massage: holistic pulsing, hierbij wordt je lijf gedurende de massage voortdurend ‘gewiegd’.  Een combinatie van ontspanning-, hotstone-, en dynamischemassage is ook mogelijk.

Na afloop zou ik het op prijs stellen als je mijn evaluatie formulier wilt invullen. Deze informatie gebruik ik om mijzelf te blijven verbeteren.

Over Agnes
 In augustus 2016 trakteerde ik mijzelf op een week sapkuren in ‘De Schouw’. Daar maakte ik kennis met energetische massages en hoorde ik dat er in oktober 2016 een twee-jarige opleiding tot energetisch masseur en ademcoach van start zou gaan. Dit heeft mij niet meer losgelaten, het bleef zingen in mijn hoofd en handen. Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb mijn eigen massagepraktijk ‘Vertrouwde Handen’, officieel gemaakt.

Naast mijn werk, gezin en overige bezigheden, ging ik twee jaar lang, eenmaal per maand naar De Schouw om mij een weekend lang te bekwamen in masseren en ademcoaching. Ik vind het prettig om de focus van mijn aandacht van mijn hoofd (werk) te leren verleggen naar mijn handen en intuitie (massage).

Vervolgopleidingen:
– 2019/20 herhaling tweede jaar opleiding energetisch masseur en ademcoach bij ZoPuur (voorheen de Schouw), voor verdieping en persoonlijke ontwikkeling.
– 2018 de dagopleiding N.G.S.-wellness-massage bij Thermen Holiday Sauna Schiedam.
– 2016/17  opleiding energetisch masseur en ademcoach bij de Schouw te Noordgouwe, Zeeland.

Evaring:
– Juli 2017 – heden: ontspanningsmassages in thuispraktijk.
– Maart 2020: masseur tijdens een stilte retreat week van Erik van Zuydam in Chateau Frandeux.
– Januari 2020: massage stageweek in de Schouw bij Zo Puur (onderdeel opleiding energetische massage en ademcoach).
– November 2019: wellnessdag voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten  bij Ipsen de Bruggen, Willem Felsoord te Delft
– Juli 2017: massage stageweek in de Schouw als onderdeel opleiding energetische massage en ademcoach.

Evaringen van klanten